Partij

GBL is een echte volkspartij met en voor mensen van Herenthout.
Wij bestaan uit een team van gemotiveerde mensen die allemaal zeer sterk verankerd zijn in het Herenthoutse gemeenschapsleven.

Onze grootste troef? Wij zijn volledig onafhankelijk en lokaal. Geen dubbele agenda's, geen nationale inmenging, geen kartel, slecht één prioriteit en dat is Herenthout

GBL = 100% Huirtuit!


Historiek

In de jaren zeventig werd GBL Herenthout opgericht als volledige onafhankelijke dorpspartij. Mee aan de wieg stonden Leo Van Herck en Frans Witvrouwen. We zijn blij dat deze twee "GBL-veteranen" nog altijd deel uitmaken van onze partij en steeds hun rijke ervaring blijven delen.
Er is al veel gezegd en geschreven, waar liggen de roots van GBL nu? De waarheid is dat er bij de oprichters mensen waren met een CVP-kaart, een blauwe achtergrond of groene vingers. Belangrijk is dat ze maar één prioriteit hadden en dat was, en is voor GBL nog steeds, Herenthout!


Heden

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2012 behaalde GBL acht zetels. Samen met coalitiepartner CD&V (4 zetels) vormt GBL momenteel de meerderheid in Herenthout. Eenheid, NVA en Samen vormen met 7 zetels de oppositie. Burgemeester Patrick Heremans nam in april 2016 de sjerp over van ereburgemeester Roger Gabriëls. Hij wordt in het college bijgestaan door GBL-schepenen Herman Dom, Tine Witvrouwen en Ann Willems.